EXPERTISE

Contractenrecht

Contractenrecht in het kort

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een overeenkomst? Worden afspraken die zijn gemaakt niet nagekomen en wilt u daarom een overeenkomst ontbinden? Óf heeft u een geschil naar aanleiding van een overeenkomst? Deze vragen vallen binnen het contractenrecht. Het contractenrecht, ook wel het overeenkomstenrecht, gaat over het recht omtrent overeenkomsten en ziet op de totstandkoming, duur, inhoud en beëindiging van overeenkomsten. Contracten, of overeenkomsten bestaan er in talloze soorten en maten en in het dagelijks leven krijgt u, zowel zakelijk als privé, regelmatig te maken met overeenkomsten van uiteenlopende strekking. Denk hierbij aan de koopovereenkomst, het aangaan van een huurovereenkomst, het afsluiten van een krediet of
de overeenkomst van opdracht. Een goede overeenkomst is van belang om onduidelijkheid, geschillen en kosten te voorkomen. Wanneer één van de bij de overeenkomst betrokken partijen zijn verplichtingen niet nakomt, of wanneer onduidelijkheid ontstaat over de aard en omvang van de wederzijdse verplichtingen, is het namelijk van belang dat de vraag wat nu precies is afgesproken, en welke partij in het gelijk staat, duidelijk in het contract wordt beantwoord.

Op zoek naar juridisch advies inzake het Contractenrecht?

Bij Recht & Zekerheid kunt u terecht voor juridisch advies op het gebied van het contractenrecht. Wij werken met vakbekwame juristen die klaarstaan voor al uw vragen. Recht & Zekerheid is gespecialiseerd in het opstellen van duidelijke contracten en dienen hierbij niet enkel als schrijver, maar denken tevens mee in uw belang, zodat er geen zaken over het hoofd worden gezien. Wij zorgen ervoor dat uw contract duidelijk en helder is en aan alle wettelijke eisen voldoet. Op deze manier zorgen wij ervoor dat partijen te allen tijde weten wat er van elkaar verwacht kan worden en geeft het contract uitkomst in eventuele geschillen.

Contact